Tu stii cum trebuie facuta toaletarea la pisici?

Pisica este unul dintre animalele care se ingrijeste singur si care arata foarte curat aproape in permanenta. Din acest motiv multa lume alege drept animal de companie o pisica. Insa chiar si in aceste conditii, daca ai acasa o mica felina, este important sa stii ca toaletarea pisicii trebuie sa fie parte din rutina zilnica.

Acest lucru datorita faptului ca modurile in care pisica se poate curata singura sunt limitate. In ceea ce urmeaza vei afla mai multe informatii despre cum trebuie facuta toaletarea pisicii.

Ce implica toaletarea pisicii?

In momentul in care vorbim despre toaletarea pisicii avem in vedere patru aspecte, si anume ingrijirea blanitei si a pielii, curatarea urechilor, taierea unghilor si igiena orala. Chiar daca pisica se curata singura la nivelul blanitei, trebuie ca stapanul sa se ocupe de periajul regulat al parului.

Aceasta procedura ajuta la indepartarea murdariei si a parului cazut ca rezultat al procesului de naparlire. De asemenea, previne formarea ghemotoacelor de blana care pot ajunge in stomacul pisicii. Mai mult, periajul parului ajuta la verificarea existentei de paraziti externi. Periajul trebuie realizat aproximativ o data pe saptamana pentru pisicile cu parul scurt, iar pentru pisicile cu parul lung periajul trebuie facut zilnic sau la doua zile.

Pisicile trebuie sa fie spalate, dar foarte rar. Pentru pisicile de apartament ajunge si o singura baie pe an, in vreme ce pisicile care petrec multe ore in aer liber pot fi spalate o data la un interval de 10-12 saptamani.

In ceea ce priveste igiena orala, trebuie spus ca aceasta parte a toaletarii pisicii este esentiala. Dantura si gingiile sunt la fel de expuse riscurilor precum cele ale oamenilor. Dintii se pot caria, poate aparea gingivita si se poate ajunge la pierderea dintilor la pisici. Din acest motiv trebuie efectuat un periaj dentar cat mai frecvent cu o pasta de dinti speciala pentru animalele de companie si cu o periuta special conceputa.

Daca vrei sa eviti daunele in apartament, trebuie sa te ocupi de taierea unghiilor la pisici. Este suficient sa tai unghiile pisicii la interval de 2-3 luni. Pentru aceasta procedura trebuie sa folosesti un cleste special pentru unghiile micilor feline. In cele din urma ajungem al curatarea urechilor. Aceasta procedura se face cu ajutorul solutiilor speciale care vor elimina murdaria si ceara in exces care se pot acumula in urechea pisicii. Fara curatarea urechii se poate ajunge la otita in cazul micilor feline.

Foloseste produse speciale pentru toaletarea pisicii

Acestea sunt principalele proceduri in ceea ce inseamna toaletarea pisicii. Pentru cele mai bune rezultate se recomanda sa folosesti produse speciale pentru pisici. Pentru curatarea blanitei exista diferite perii sau manusi pentru periaj. Pentru baia la pisici exista sampoane special concepute pentru blanita pisicilor. Pasta de dinti si periuta de dinti speciale pentru micile feline sunt de asemenea disponibile.

Astfel de produse pentru ingrijirea si toaletarea pisicii sunt disponibile in magazinul nostru online dedicat pisicilor. Tine cont de aceste recomandari privind toaletarea pisicii si vei avea o pisica sanatoasa, frumoasa si extrem de fericita.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email