Torsul la pisici si importanta torsului

Fie ca esti iubitor de pisici, fie ca ai acasa o pisica, cu siguranta stii ca pisicile obisnuiesc sa toarca. Acest comportament este unul necesar pisicii, dar este foarte benefic inclusiv pentru sanatatea oamenilor. Conform multor psihologi, torsul pisicii este foarte util pentru a combate stari de anxietate si de stres. Inclusiv insomnia poate fi combatuta prin prezenta pisicii si prin torsul acesteia.

De unde provine torsul pisicii si ce reprezinta?

Torsul la pisici are drept sursa laringele si prin intermediul vibratiilor transmise, torsul reprezinta un semn de linistire intre mai multe pisici care comunica in acest mod. Torsul este primul semn pe care micile feline il transmit puilor in momentul in care acestia se nasc. In acelasi timp torsul este si o forma de comunicare intre pisici si om prin intermediul caruia pisicile transmit recunostinta si calm in comunicarea cu oamenii.

Torsul reprezinta un mesaj la vibratii joase de frecventa, cu valori cuprinse intre 20 si 50 de hertzi. Aceste frecvente sunt perceptibile la nivelul timpanului si inclusiv de corpusculii lui Pacini, acestia fiind acele terminatii nervoase care se regasesc la suprafata pielii. Prin perceptia acestor frecvente joase la nivelul terminatiilor nervoase aflate la suprafata pielii si la nivelul timpanului, creierul uman percepe mesaje care dau o stare de bine si ganduri pozitive.

Prin prisma acestor avantaje date de torsul pisicii, prezenta pisicilor este foarte benefica in special in cazul persoanelor in varsta, dar si in cazul persoanelor care sufera de diferite afectiuni fizice sau psihice. In acelasi timp, prezenta pisicilor intr-o casa poate fi benefica si prin faptul ca poate ajuta la prevenirea diferitelor afectiuni sau boli.

Ofera pisicii confortul necesar

Daca torsul este un comportament prin care pisicile comunica cu oamenii si prin care transmit oamenilor recunostinta, atunci cu siguranta ca merita sa oferi pisicii tot confortul de care aceasta nevoie. O pisica sanatoasa si care are parte de atentia cuvenita din partea oamenilor va transmite acele frecvente si vibratii benefice in momentul in care va fi in preajma oamenilor.

Pentru a-i oferi confortul necesar pisicii nu trebuie decat sa ii pregatesti un loc caldut si confortabil unde sa doarma si sa isi faca siesta. Indiferent daca alegi sa ii oferi un loc in patul tau sau daca alegi sa ii cumperi un patut pentru pisici, este foarte important ca pisica sa stie ca are un loc al ei unde sa petreaca orele de somn. Somnul este foarte important pentru pisici.

Tot pentru confortul pisicii este foarte important ca pisica sa aiba un loc unde sa isi faca nevoile si in acel loc sa existe o litiera. Fie ca alegi sa amplasezi litiera in baie, fie ca optezi pentru balcon, este absolut necesar sa nu omiti acest detaliu. Desigur, nu trebuie sa uiti sa pregatesti un loc pentru a pune hrana si apa pisicii. Se recomanda sa oferi pisicii tale hrana speciala pentru pisici, fie ca optezi pentru varianta de hrana umeda, fie ca alegi hrana uscata.

In oferta magazinului nostru vei putea gasi toate cele necesare pentru confortul pisicii, inclusiv jucarii special concepute pentru ca pisica ta sa fie mereu activa si in forma fizica foarte buna.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *