Sfaturi utile pentru noii proprietari de pisici

Daca te-ai decis sa ai acasa cel putin o pisica drept animal de companie, atunci trebuie sa stii ca dincolo de partea foarte placuta care priveste joaca si buna dispozitie, aceasta decizie vine si cu o serie de schimbari si cu anumite responsabilitati. In acest context o serie de sfaturi se pot dovedi a fi foarte utile pentru toti aceia care urmeaza sa devina proprietarii unei pisici.

Indiferent daca vrei sa cumperi o pisica sau daca vrei sa adopti o mica felina, pregatirea pentru un astfel de moment este foarte importanta atat pentru viitorul proprietar, cat si pentru pisica. Acomodarea cu noul spatiu si cu noul mediu in care urmeaza sa traiasca si sa locuiasca pisica este foarte importanta. Iata cateva sfaturi utile in acest sens.

Pregateste casa pentru noul „locatar”

Primul lucru pe care trebuie sa il aiba in vedere viitorul proprietar de pisica este acela de a pregati casa pentru venirea pisicii. Nu vorbim despre rearanjarea mobilierului (desi poate fi nevoie si o astfel de rearanjare in anumite situatii), ci despre faptul ca trebuie ca pisica sa aiba un loc unde sa doarma, un loc unde sa manance si un loc unde sa isi faca nevoile. In acelasi timp, toate produsele chimice folosite pentru curatarea casei trebuie sa nu fie la indemana pisicii.

Pune la adapost lucrurile fragile

Pisica este un animal care la baza are instincte de vanator. Tocmai din acest motiv se va catara peste tot si va ajunge pana pe cele mai inalte dulapuri. Acest lucru trebuie sa te convinga sa pui la adapost lucrurile fragile si care sunt de valoare.

Aici putem vorbi despre haine pe care nu doresti sa le lasi sa ajunga in gherutele pisicii. Tot aici putem aminti bibelouri, decoratiuni de valoare, tablouri sau diferite aparate electronice si electrocasnice. Cauta sa aranjezi toate acestea la adapost pentru a evita ca pisica sa le sparga sau sa le distruga.

Pregateste litiera, asternutul si vasele cu hrana si apa

Dupa ce ai pregatit casa pentru venirea noului „locatar” urmeaza sa te pregatesti pentru a-i oferi confort pisicii tale. Pentru acest lucru trebuie sa investesti intr-o litiera pentru nevoile pisicii, litiera care trebuie sa fie intr-un loc cat mai retras si care sa nu te deranjeze. Ideal poate fi sa o plasezi in baie sau pe balcon.

Asternutul este foarte important pentru ca pisica sa doarma confortabil. Chiar daca vrei ca uneori sa dormi cu pisica in pat sau pisica poate dormi pe canapea, este recomandat sa ii pregatesti un asternut dedicat pisicii tale. Exista multe tipuri de asternuturi pentru pisici in oferta magazinului nostru. In cele din urma trebuie sa amenajezi un loc potrivit pentru ca pisica sa aiba la dispozitie hrana si apa de baut.

Cumpara hrana adecvata pentru pisici

Foarte important! Pisicile trebuie sa fie hranite cu mancare adecvata, fie ca vorbim despre hrana umeda sau hrana uscata. Doar astfel poti evita problemele stomacale si intestinale ale pisicii, dar si alte probleme de sanatate. Mai mult, hrana corespunzatoare inseamna o pisica plina de vitalitate.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *