Sfaturi utile pentru alegerea litierei pentru pisici

Atunci cand ai acasa o pisica este obligatoriu sa ai si o litiera. Chiar daca pisica iese in aer liber si uneori isi rezolva nevoile in afara casei, trebuie spus ca orice stapan de pisica trebuie sa ii ofere pisicii sale un spatiu adecvat pentru nevoile fiziologice. Litiera salveaza acele situatii in care pisica poate lasa „cadouri” prin intreaga locuinta.

In acelasi timp litiera ofera pisicii senzatia ca se poate manifesta conform instinctelor chiar si intr-un mediu mai putin natural. Odata ce micile feline inteleg rolul litierei, este mai mult ca sigur ca pisica va folosi litiera pentru satisfacerea nevoilor fiziologice. Pe piata de astfel de accesorii pentru pisica exista diferite modele si tipuri de litere. Tocmai de aceea este important de avut in vedere cateva sfaturi care te poate ajuta sa faci alegerea potrivita pentru pisica.

Alege o litiera placuta de catre pisica

Pentru ca pisica sa foloseasca litiera, trebuie ca acest accesoriu sa fie pe placul pisicii si mica felina sa se simta cat mai bine atunci cand o foloseste. In caz contrar pisica isi va satisface nevoile in orice alt loc din casa, dar nu in litiera. In acest sens pot fi incercate diferite tipuri de litiere, pentru a vedea comportamentul pisicii. Daca pisica nu agreeaza o litiera, poate fi incercata o alta, insa este indicat ca ambele litiere sa fie pastrate, pentru ca pisica sa se obisnuiasca treptat cu noua varianta.

Tine cont de dimensiune

Un al doilea aspect foarte important pentru litiera pisicii este dimensiunea. Este nevoie ca interiorul litierei sa ofere suficient spatiu pentru pisica. In acest sens pisica trebuie sa aiba suficient spatiu pentru a face diferite miscari sau pentru a sta in picioare.

Dimensiunea litierei trebuie sa tina cont si de varsta pisicii. In cazul puilor de pisica este nevoie sa alegi o litiera a caror pereti sa aiba o inaltime ce permit puilor de pisica sa aiba acces la litiera. De cealalta parte, pentru pisicile adulte peretii trebuie sa fie mai inalti. In caz contrar exista riscul ca nisipul sa fie aruncat afara.

Alege material de calitate

Cele mai bune litiere sunt cele confectionate din material plastic bio-rezistent. Acestea nu permit absorbtia mirosului si in acelasi timp sunt rezistente in timp la aciditatea specifica regasita in urina pisicii. In acelasi timp un material de calitate inseamna o mai mare usurinta in curatarea litierei si pentru dezinfectarea acestui accesoriu.

Sa nu ocupe mult spatiu

Un alt sfat util in alegerea unei litiere este acela de a opta pentru o varianta care ocupa putin spatiu in casa. Desigur, trebuie sa fie suficient de mare litiera pentru ca pisica sa aiba loc sa se miste in voie, dar in acelasi timp trebuie sa tii cont si de spatiul pe care il va ocupa in casa. In cazul in care ai mai mult de o pisica, poti alege fie o litiera mai mare, fie cate o litiera pentru fiecare dintre pisici.Ai in vedere aceste sfaturi si alege cea mai buna litiera pentru pisica ta. In oferta magazinului nostru vei putea gasi diferite variante de litiere pentru pisici.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *