Sfaturi utile pentru a scapa de mirosul de la litiera pisicii

In momentul in care avem acasa o pisica trebuie sa fim constienti de faptul ca prezenta pisicii inseamna si nevoia de a avea o litiera, un loc unde pisica sa isi satisfaca necesitatile fizice. De multe ori litiera poate fi sursa de miros neplacut in interiorul locuintei. Totusi trebuie spus ca exista solutii eficiente pentru a preveni sau pentru a scapa de mirosul provenit de la litiera. Iata in ceea ce urmeaza o serie de sfaturi care pot fi foarte utile pentru aceia care isi doresc sa scape de mirosul de la litiera.

Alege asternutul potrivit pentru litiera

Primul lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este sa alegi un asternut special pentru litiera. Exista mai multe tipuri de asternut pentru litiera pe care proprietarii de pisici le pot cumpara pentru ca litiera sa fie cat mai curata si sa emane cat mai putine mirosuri neplacute. Poti sa investesti chiar in asternuturi cu diferite parfumuri, fapt ce va asigura un miros cat mai placut chiar si in spatiul unde este amplasata litiera. Asternutul poate fi din nisip, bentonita sau peleti.

Curata frecvent litiera

Un al doilea sfat este acela de a curata frecvent litiera. Daca ai optat pentru un asternut care se va agrega foarte bine in prezenta umezelii, poti sa scoti din litiera bulgarii formati prin contactul cu umezeala in fiecare zi. Curatarea litierei in acest mod inseamna evitarea mirosului de urina. Cu cat mai mult timp urina va ramane in litiera, cu atat sunt mai multe sanse ca mirosul sa patrunda in locuinta. Poti opta chiar pentru litierele cu sita daca nu doresti sa cureti cu lopatica bulgarii formati in litiera.

Schimba asternutul din litiera

Faptul ca vei curata zilnic sau frecvent litiera nu inseamna ca nu mai este nevoie de schimbarea asternutului la intervale regulate de timp. In functie de cat de mult pisica foloseste litiera, asternutul poate fi schimbat o data pe saptamana sau o data la doua saptamani. Schimbarea asternutului inseamna sa arunci complet materialul folosit drept asternut si apoi sa speli litiera cu apa fierbinte. Dupa ce litiera este uscata bine vei putea pune noul asternut cu o grosime de 5-6 cm pentru a evita aparitia mirosului daca grosimea stratului de asternut este mai mica.

Utilizeaza odorizantele de litiera

Un alt sfat important de avut in vedere este acela de a folosi cu incredere odorizante litiera. Acestea au rolul de a neutraliza mirosul din litiera. Totusi trebuie sa verifici care dintre mirosurile odorizantelor sunt acceptate de pisica, altfel exista riscul ca pisica sa urineze in afara litierei, fiind deranjata de mirosul odorizantului. Exista diferite parfumuri pentru odorizantele de litiera.

Amplaseaza litiera intr-un spatiu aerisit

In cele din urma este important sa amplasezi litiera intr-un spatiu care poate fi aerisit usor si frecvent. Este ideal daca ai un balcon sau o terasa care poate fi inchisa in lunile reci, iar daca nu, alege un spatiu care poate fi aerisit usor.

In oferta magazinului nostru poti gasi diferite tipuri de litiere, asternut pentru litiere si odorizante de litiera. Alege produsele care pot sa te ajute sa eviti mirosul neplacut de la litiera si in acelasi timp ofera pisicii tale confortul de care are nevoie.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email