Sfaturi utile pentru a oferi pisicii tale confortul de care are nevoie

Chiar daca pisicile sunt animale care in linii mari sunt independente, atunci cand avem in vedere pisicile care sunt animale de companie lucrurile stau diferit. Datorita faptului ca aceste pisici primesc mancare in fiecare zi, au un loc sigur si caldut (sau racoros) unde sa doarma si sa leneveasca, comportamentul acestor pisici se schimba. Si astfel au nevoie de atentia stapanilor pentru a se bucura de confortul de care au nevoie pentru a fi sanatoase si fericite.

Cum isi arata pisicile recunostinta?

Foarte probabil ca inclusiv persoanele care nu au acasa o pisica s-au intalnit cu acele momente in care o pisica scoate acel sunet ca de motoras. Adica sunetul prin care pisica toarce. Torsul este comportamentul pisicilor prin care isi arata recunostinta pentru grija, atentia si iubirea primite din partea oamenilor.

Daca observi o pisica in diferite situatii, vei remarca faptul ca nu toarce decat atunci cand este intr-o stare de confort. Daca ii este foame, frig, teama sau daca nu se simte iubita, sansele ca pisica sa toarca sunt foarte mici. De cealalta parte, daca este hranita si este mangaiata, imediat vei auzi cum incepe sa toarca. Semn ca este multumita si fericita cu atentia si grija pe care o primeste.

Cum poti sa oferi confort pisicii tale?

Primul lucru de care are nevoie o pisica este un loc confortabil unde sa doarma (pisica doarme multe ore pe zi) si unde sa se bucure in tihna de orele pentru siesta. Chiar daca uneori iubesti sa stai cu pisica alaturi de tine cand esti pe patul din dormitor sau pe canapeaua din sufragerie, este de preferat sa obisnuiesti pisica sa doarma intr-un loc al ei. In acest mod pisica va stii care este locul ei chiar si atunci cand stapanul nu este acasa. In acest sens un patut pentru pisici este exact ceea ce ai nevoie.

Pregateste o litiera pentru pisica ta pentru ca aceasta sa stie unde trebuie sa isi faca nevoile. Chiar si in cazul pisicilor care ies in aer liber este indicat sa aiba o litiera pregatita pentru situatiile in care pisica trebuie sa isi faca nevoile atunci cand este in casa. Litiera este recomandat a fi pozitionata in baie sau pe balcon.

La fel de important ca si somnul, pentru pisici este si aspectul legat de hrana si apa. Pentru o pisica sanatoasa cea mai buna hrana este cea speciala pentru pisici. Aici poti opta fie pentru hrana uscata, fie pentru hrana umeda. Daca alegi hrana umeda, vei acoperi o mare parte din nevoie de apa pe care pisica ta trebuie sa o consume in fiecare zi.

Hidratarea este foarte importanta pentru sanatatea pisicii. Din acest motiv trebuie sa ii pregatesti pisicii tale un bol cu apa si sa schimbi apa zilnic pentru a fi proaspata. In cazul in care alegi hrana umeda, vei observa ca pisica ta va consuma mai putina apa, dar acest lucru nu trebuie sa te ingrijoreze. Tine cont de aceste sfaturi pentru a oferi confort pisicii tale.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *