Sfaturi pentru a avea grija de pisica in anotimpul rece

Odata cu venirea lunilor de toamna ne gandim la faptul ca trebuie sa ne pregatim pentru lunile de iarna. La fel cum organismul uman resimte schimbarile de temperatura, tot la fel si organismul animalelor resimt astfel de schimbari si apar anumite modificari in comportament. Daca te numeri printre persoanele care au acasa o pisica, este important sa stii cum poti sa ai grija si sa iti rasfeti mica felina in anotimpul rece.

Cum resimt pisicile frigul?

Avand in vedere faptul ca pisicile sunt „dotate” de natura cu instinctul de supravietuire, acestea se pot pregati din instinct pentru venirea iernii si isi schimba blana la momentul potrivit. Prin urmare se poate spune ca pentru pisici frigul nu este resimtit la fel ca in cazul oamenilor. Daca totusi pisica resimte frig, aceasta va avea anumite semnale in baza comportamentului avut.

Pisica se va ghemui si se va pune pe jos atunci cand resimte frigul. Un alt indiciu este atunci cand labutele pisicii vor fi complet pozitionate sub corp atunci cand pisica este asezata. De asemenea, daca pisica resimte frig, aceasta isi va zbarli blanita, iar uneori va avea ochii sai foarte mici. In cazul pisicilor care traiesc in apartament, senzatia de frig nu este resimtita la fel ca in cazul pisicilor care traiesc la curte.

Indiferent daca vorbim despre pisicile care traiesc la curte sau daca ne referim la cele care traiesc intr-un apartament, orice pisica se va bucura daca stapanul sau ii va oferi un culcus calduros si o va rasfata in lunile de iarna.

Somnul – principala activitate a pisicilor in timpul iernii

Temperaturile scazute si primele semne de iarna schimba comportamentul pisicilor, acestea devenind mult mai somnoroase. Orele reduse de lumina din lunile de iarna, mancarea pe care o au tot timpul la dispozitie, dar si confortul de a avea un adapost calduros ofera argumente pentru ca fiecare pisica sa doarma chiar si 20 de ore in lunile de iarna.

In acelasi timp pisicile vor economisi energie in lunile de iarna pentru a-si adapta corpul le senzatia de frig. Din acest motiv este important sa te asiguri ca vei oferi pisicii tale un culcus calduros. Poti alege din oferta de patuturi speciale pentru pisici sau poti folosi paturi pentru a pregati un astfel de culcus confortabil si calduros.

Cum trebuie hranita pisica iarna?

Tinand cont de faptul ca in lunile de iarna pisica este mai putin activa si doarme foarte mult, hranirea pisicii in lunile de iarna trebuie facuta cu mare atentie. Cantitatea de hrana trebuie dozata corespunzator. In acelasi timp hrana trebuie sa fie de calitate foarte buna. Daca pisica ta petrece timp in aer liber si face multa miscare, atunci poti sa ii oferi acesteia o cantitate de hrana mai mare decat in lunile de vara.

Tine cont de aceste sfaturi si cu siguranta vei avea acasa o pisica fericita si sanatoasa chiar si in lunile de iarna. Indiferent daca ai nevoie de hrana pentru pisica ta, de un pat pentru pisici sau de alte jucarii de pisica, poti gasi toate acestea in oferta magazinului nostru.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email