Principalele motive pentru care sa te joci zilnic cu pisica ta

In ciuda faptului ca multa lume prefera pisicile din considerentul ca acestea sunt mai degraba interesate sa leneveasca sau sa doarma, trebuie spus ca pisicile au nevoie de foarte multa atentie in fiecare zi.

Dincolo de grija cu privire la hranirea pisicii, orice pisica are nevoie de joaca. Daca pana acum timpul dedicat jocului cu pisica era foarte putin, in ceea ce urmeaza vei gasi care sunt principalele motive pentru care este recomandat sa te joci in fiecare zi cu pisica ta.

Intretinerea activitatii fizice

Desi pisicile sunt cunoscute ca fiind animale care aloca timp indelungat pentru a lenevi si pentru a dormi, trebuie spus ca miscarea este esentiala pentru sanatatea pisicilor. Tocmai de aceea joaca este o modalitate eficienta pentru a mentine activitatea fizica a unei pisici. Prin faptul ca te joci cu pisica cel putin 20-25 de minute in fiecare zi, vei sustine sanatatea pisicii. Miscarea in timpul in care pisica se joaca are rolul de a tonifia musculatura, dar si de a mentine greutatea optima a pisicii. Astfel poti evita obezitatea, acest risc fiind unul crescut mai ales pentru pisicile crescute in apartament.

Pisica va exersa abilitatile de vanator

Un al doilea motiv pentru care este indicat sa te joci zilnic cu pisica ta este faptul ca o vei putea incuraja sa isi exerseze abilitatile innascute de vanator. Orice pisica se naste cu astfel de abilitati. Prin urmare micile feline vor simti inca de la primele saptamani de viata dorinta de a se antrena pentru a-si vana prada. Atunci cand pisica ta va exersa abilitatile de vanator, exista riscul de a produce si anumite pagube in casa prin faptul ca se va catara pe diferite piese de mobilier sau va alege sa „vaneze” diferite obiecte. Pentru a evita astfel de situatii, poti alege sa te joci cu pisica in fiecare zi folosind jucarii speciale pentru pisici precum cele de tip undita spre exemplu.

Ajuti pisica sa nu se plictiseasca

Pisicile sunt innascute cu o curiozitate foarte mare. Tocmai din acest motiv pisicile se pot plictisi repede daca au un mediu care nu se schimba frecvent si daca nu au activitati care sa contribuie la captarea atentiei. Ei bine, prin faptul ca alegi sa te joci zilnic cu pisica ta, vei putea sa ajuti pisica sa evite plictiseala. Vei putea folosi diferite jucarii speciale pentru pisici astfel incat pisica sa nu fie una depresiva.

Legatura mai stransa cu pisica ta

Prin faptul ca acorzi zilnic atentie pisicii tale, vei reusi sa creezi o legatura mai stransa cu mica felina. Pisica va castiga incredere si va simti atentia si dragostea pe care ii le dedici prin faptul ca zi de zi alegi sa te joci cu ea. Mai mult, pisicile care simt o legatura stransa cu stapanul nu se vor simti stresate si vor fi mult mai pline de viata.

Acestea sunt principalele argumente pentru care este indicat sa te joci zilnic cu pisica ta. Alege din oferta magazinului nostru jucariile potrivite si asigura-te ca ii oferi pisicii tale toata atentia de care are nevoie.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email

Notice: Undefined variable: add_facebook_pixel in /home/sarsaila/public_html/wp-content/plugins/woo-product-feed-pro/woocommerce-sea.php on line 241