Pisici sanatoase cu ajutorul suplimentelor alimentare pentru pisici

Hrana este foarte importanta atunci cand discutam despre sanatatea si vitalitatea unei pisici. In linii mari hrana pentru pisici contine proteinele, mineralele si vitaminele necesare pentru ca pisica sa fie sanatoasa. Insa trebuie spus ca in functie de anumite aspecte, hrana pisicii poate fi completata de folosirea vitaminelor, mineralelor si a altor suplimente alimentare.

Suplimentele alimentare pentru pisici sunt recomandate in functie de varsta pisicii, in functie de constitutia acesteia sau daca exista anumite afectiuni medicale de care sufera pisica. Nutrientii aditionali regasiti in suplimentele alimentare pentru pisici sunt foarte importanti pentru multe feline. Sa vedem care sunt acestea si cum contribuie la sanatatea pisicii tale.

Vitaminele

Vitaminele care se regasesc in suplimentele alimentare sunt foarte importante. Pentru sanatatea ochilor, pielii si a blanitei, vitamina A este foarte importanta. In acelasi timp, excesul de vitamina A poate duce la probleme de crestere sau probleme cu scheletul. Consumul de vitamina D are un aport important pentru oase, rinichi si intestine, regland in acelasi timp aportul de fosfor si de calciu. Vitamina D este recomandata mai ales in cazul pisicilor care stau in apartament si care pot avea un deficit.

Vitamina E are rolul de a proteja grasimile si lipidele din corp la contactul cu radicalii liberi sau antioxidantii. In cele din urma vitamina C este foarte utila in regimul alimentar si poate fi adaugata in cantitati mici. Chiar daca pisica poate produce singura vitamina C, un aport mic de aceasta vitamina va sustine sistemul imunitar.

Minerale si aminoacizi esentiali

In cadrul suplimentelor alimentare se regasesc si multe tipuri de minerale si aminoacizi esentiali. Deficienta mineralelor poate duce la probleme majore de sanatate pentru pisica. Aici amintim minerale precum calciu, fosfor, potasiu, sodiu si clor. Toate acestea trebuie sa fi in cantitate optima pentru ca metabolismul sa functioneze in parametrii normali pentru ca pisica sa fie sanatoasa.

In ceea ce priveste aminoacizii esentiali, acestia nu se pot obtine prin intermediul hranei destinate pisicilor. Insa in acelasi timp sunt foarte importanti pentru metabolismul pisicii. Taurina este un aminoacid absolut esential pentru pisici, fiind o componenta necesara pentru a facilita legaturile neuronale si pentru a regla bataile inimii.

Taurina poate fi consumata fara teama de un consum in exces, dar deficienta de taurina poate genera probleme mari pentru sistemul imunitar si chiar atrofierea muschiului inimii. Se recomanda ca o pisica sa consume intre 100 si 2000 de mg de taurina pe zi.

Tipuri de suplimente alimentare pentru pisici

Pentru a adauga in hrana pisicii si in consumul zilnic astfel de vitamine, minerale si aminoacizi, este important sa iei in considerare achizitionarea de suplimente alimentare pentru pisici. Exista mai multe variante sub care pot fi gasite acestea, si anume sub forma de pasta, iarba pentru pisici, hrana solida cu suplimente sau pastile.

Toate aceste suplimente alimentare pentru pisici pot fi achizitionate din oferta magazinului nostru online destinat pisicilor si iubitorilor de pisici. Exista suplimente care sunt folosite in diferite cazuri si pentru pisici de diferite varste sau avand diferite probleme de sanatate.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email