Personalitatea pisicii in raport cu stilul de viata al stapanului

Atunci cand te gandesti sa aduci acasa o pisica, este foarte important sa ai in vedere stilul de viata. Indiferent daca urmeaza sa adopti o pisica sau daca vrei sa cumperi o anume rasa de pisica, trebuie sa privesti aceasta decizie dintr-o perspectiva responsabila atat pentru tine, cat si pentru pisica.

La fel ca in cazul oricarui animal de companie, sau poate chiar mai mult decat in cazul oricarui alt animal de companie, pisicile au personalitate proprie. Din acest motiv este important sa iei in considerare personalitatea pisicii si stilul tau de viata, inainte de a lua decizia de a aduce acasa o pisica.

Pisicile – animale de companie imprevizibile

In primele momente in care o pisica ajunge la tine acasa, aceasta va avea in linii mari comportamente imprevizibile. Astfel vei putea fi pus(a) in situatia de a nu stii cum sa reactionezi si cum sa te comporti cu pisica in primele momente. Din acest motiv este important sa tii cont uneori de rasa de pisica pe care urmeaza sa o aduci acasa pentru a avea o imagine de ansamblu asupra personalitatii pisicii.

Varsta pisicii – un detaliu important

Nu doar rasa de pisica este un detaliu important atunci cand avem in vedere personalitatea pisicii. Si varsta este un detaliu extrem de important care poate influenta comportamentul pisicii. Pisicutele sunt foarte dragute si multa lume se bucura atunci cand primesc acasa un pui de pisica foarte dragalas. Insa pentru acest lucru este nevoie de foarte multa rabdare, toleranta si de multa dedicare.

Puii de pisica sunt foarte exuberanti si plini de viata, iar acest lucru poate reprezenta o problema din punct de vedere al stilului de viata al stapanului. Pornind de la aceste aspecte poate ca o pisica adulta este mai degraba alegerea potrivita daca discutam despre stilul de viata al unei persoane foarte ocupate cu diferite sarcini zilnice sau care lipseste mult de acasa.

O pisica de la adapost sau o pisica de pe strada

Un alt aspect important de luat in calcul trebuie sa fie locul de unde urmeaza sa fie adusa pisica. Daca alegi o pisica de la un adapost, atunci trebuie sa stii ca personalitatea pisicii va fi una in care mica felina este obisnuita cu oamenii si cu un anumit nivel de atentie.

Daca in schimb alegi o pisica de pe strada, atunci s-ar putea sa ai acasa o pisica care are nevoie de mult mai multa libertate. Trebuie avut in vedere si acest detaliu, pentru ca de multe ori libertatea respectiva poate inseamna ca pisica sa nu fie in fiecare moment interesata sa ramana acasa si astfel sa o cauti prin jurul casei.

Tine cont de aceste aspecte daca intentionezi sa aduci acasa o pisica atunci cand vine vorba despre personalitatea pisicii in raport cu stilul tau de viata. Orice alegere ai face, ai grija sa ii oferi hrana potrivita, un asternut confortabil si cateva jucarii pentru a-i face viata mai frumoasa. Poti gasi toate acestea in oferta magazinului nostru online.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email