Pentru o pisica sanatoasa, nu uita sa te joci cu mica felina!

Din momentul in care ai adus acasa o pisica, inseamna ca vrei sa ii oferi acesteia cel mai bun trai pe care o pisica il poate avea. Dincolo de hrana de calitate si suficienta si dincolo de confortul pe care il oferi pisicii tale, nu trebuie sa omiti faptul ca pisica are nevoie de atentie si de miscare. Din acest motiv este foarte important sa acorzi timp pentru a te juca zilnic cu pisica ta.

Importanta jocului pentru pisici

Prin prisma faptului ca orice pisica are instincte care vizeaza vanatul pentru a asigura hrana, pisicile trebuie sa faca miscare in mod regulat pentru a avea un stil de viata sanatos. Din moment ce hrana este asigurata fara a fi necesar efortul in acest sens, pisicile pot avea tendinta de a dormi si de a lenevi ore in sir, fara ca acest lucru sa le deranjeze. Pe de alta parte, pisicile care nu sunt active pot deveni obeze si pot acuza in timp probleme de sanatate in privinta articulatiilor si a membrelor.

Tocmai de aceea este foarte important ca stapanii care au acasa pisici sa acorde o atentie deosebita pentru jocul cu pisica. Indiferent daca alegi sa cumperi jucarii speciale pentru pisici sau daca alegi sa improvizezi anumite jocuri cu diferite lucruri de prin casa, jocul este important pentru ca pisica sa faca miscare, sa fie activa si sa isi dezvolte musculatura. Mai mult, daca pisica isi va consuma energia prin joc, sunt sanse mai mici ca aceasta sa fie atrasa in a zgaria canapelele sau perdelele din casa.

Categorii de jucarii pentru pisici

Iubitorii de pisici au astazi la dispozitie foarte multe variante pentru a se juca alaturi de pisica lor. Prima categoria de jucarii este aceea a jucariilor interactive. Aici regasim jucarii precum undite care ofera pisicii sansa de a „vana” soricei, pene sau alt tip de prada. Undita trebuie miscata in aer, iar pisica se va transforma astfel intr-un pradator gata sa vaneze prada din undita.

O alta categorie de jucarii pentru pisici sunt jucariile statice precum diferite mingiute sau soricei. Jucariile acestea sunt foarte utile pentru ca ofera pisicilor posibilitatea de a se juca singure, fara a fi nevoie neaparat ca stapanul sa se joace impreuna cu ele. Desigur, astfel de jucarii se pot pierde pe sub canapea sau prin diferite colturi mai greu accesibile.

Insa sunt o optiune foarte buna pentru momentele in care pisicile raman singure acasa si trebuie sa aiba activitate.Jucariile cu baterii sunt o alta categorie care poate fi luata in calcul pentru a oferi pisicii tale posibilitatea de a se juca. Printre cele mai des intalnite astfel de jucarii amintim soriceii.

Este important de subliniat faptul ca aceste jucarii au miscari repetitive si cu timpul pisica ta se va plictisi sa vaneze jucariile care repeta acelesi miscari.Pentru o oferta diversificata de jucarii pentru pisici te invitam sa arunci o privire in randul jucariilor comercializate de magazinul nostru online dedicat micilor feline.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email

Notice: Undefined variable: add_facebook_pixel in /home/sarsaila/public_html/wp-content/plugins/woo-product-feed-pro/woocommerce-sea.php on line 241