Monitorizarea greutatii la pisici si prevenirea obezitatii

Printre iubitorii de animale, pisicile sunt de cele mai multe ori preferate atunci cand cauta un animal de companie. Exista foarte multe persoane care au acasa cel putin o pisica. Pentru a te putea bucura de prezenta pisicii tale, este foarte important ca aceasta sa fie sanatoasa.

Hranirea pisicilor este un detaliu pe care fiecare proprietar de pisici trebuie sa il ia in considerare pentru a evita probleme de sanatate si pentru a preveni obezitatea.Nutritia pisicilor, hrana consumata zilnic de catre pisici, dar si activitatea fizica a acestora contribuie la sanatatea optima si la o stare de bine a pisicii.

Importanta monitorizarii greutatii la pisici

Chiar daca multi stapani de animale de companie nu acorda foarte mare atentie in ceea ce priveste hrana consumata de catre pisici si stilul de viata al acestora, trebuie spus ca pentru pisici obezitatea poate fi o problema majora de sanatate. Desi nu toata lumea constientizeaza, obezitatea poate fi intalnita si in cazul pisicilor.

Obezitatea la pisici poate duce la alte afectiuni si complicatii in privinta sanatatii. Tocmai din acest motiv, monitorizarea greutatii pentru pisici si hranirea corecta a pisicilor sunt aspecte foarte importante pentru fiecare stapan de pisici. Monitorizarea greutatii pentru pisica trebuie sa tina cont de varsta pisicii si de anumite aspecte vizibile sau palpabile la atingere.

Este important ca stapanii de pisici sa observe daca se vad coastele pisicii, oasele sau coloana vertebrala. De asemenea trebuie analizata eventuala lipsa a masei musculare sau lipsa grasimii de sub piele. Toate aceste indicii semnaleaza faptul ca vorbim despre o pisica aflata sub greutatea corporala ideala. Prin urmare, hranirea pisicii trebuie facuta cu mai mare grija si trebuie sa includa hrana potrivita pentru atingerea greutatii optime.

De cealalta parte, daca un strat de grasime acopera corpul pisicii si coastele sau oasele nu pot fi observate, iar in partea dinspre coada exista zone foarte vizibile cu grasime, atunci vorbim despre o pisica obeza. In acest caz hrana trebuie diminuata si eventual trebuie facuta o vizita la un medic veterinar pentru a verifica daca nu exista alte cauze pentru care pisica se ingrasa in exces. Tot la fel, si daca pisica este prea slaba se poate face un consult la un medic veterinar.

Alege o dieta echilibrata pentru pisica ta!

Dincolo de monitorizarea greutatii pentru pisici, este foarte important sa te asiguri de faptul ca hrana pe care pisica ta o consuma este de cea mai buna calitate si este potrivita pentru varsta pisicii. In oferta magazinului nostru online vei putea gasi diferite tipuri de hrana umeda si hrana uscata pentru pisici.

Indiferent daca dieta pisicii tale include doar hrana umeda sau daca vrei sa combini hrana umeda cu hrana uscata pentru pisica ta, trebuie sa stii ca vei putea gasi hrana pentru o dieta echilibrata pentru pisica ta in oferta magazinului nostru. In acelasi timp vei putea gasi numeroase accesorii si locuri de joaca pentru pisici, astfel incat acestea sa faca miscare in casa si sa poti preveni aparitia obezitatii la pisica ta.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email