Limbricii la pisici si solutii eficiente impotriva viermilor intestinali

Pisicile pot sa fie afectate de anumiti paraziti interni care pot sa le puna in pericol sanatatea. Printre cei mai frecventi astfel de paraziti la pisici sunt limbricii. Acestia pot sa fie intalniti inclusiv in cazul puilor de pisica si pot duce la tulburari serioase ale alimentatiei la pisici. Din acest motiv orice stapan de mici feline trebuie sa stie care sunt solutiile eficiente pentru a combate limbricii in cazul pisicilor, dar mai ales cum pot fi prevenite astfel de situatii.

Limbricii si cum apar acestia la micile feline

Limbricii sunt printre cei mai des intalniti paraziti interni in cazul pisicilor, acestia fiind fixati la nivelul intestinului subtire. In consecinta vor afecta sistemul digestiv si poate aparea riscul de obstructie intestinala pentru pisica. Cel mai des limbricii apar in cazul acelor pisici care petrec multe ore in aer liber si care intra in contact cu alte animale care se confrunta deja cu limbrici.

De asemenea, limbricii pot fi luati inclusiv de la ouale de limbrici care sunt eliminate in fecalele altor pisici. Un alt mod in care acesti paraziti pot ajunge sa afecteze pisicile este acela in care micile feline vaneaza diferite rozatoare si de aici sa fie infestate cu larvele care se regasesc in tesutul rozatoarelor vanate. In cazul pisicilor care traiesc doar in apartament, acestea se pot infesta din mancarea contaminata cu astfel de paraziti interni. Nu in ultimul rand puii de pisica vor putea sa se infesteze prin alaptare de la pisica-mama.

Principalele simptome de limbrici la pisici

In cazul in care ai acasa o pisica, este foarte important sa stii care pot fi simptomele care sa indice faptul ca pisica ta este infestata cu limbrici. In faza incipienta pisica va pierde pofta de mancare si va reduce consumul de hrana consumata. Daca acest simptom poate fi asociat cu alte cauze, exista simptome care sunt specifice infestarii cu limbrici.

Principalele simptome includ varsaturile, diareea, scaderea in greutate a pisicii, existenta abdomenului umflat, stari de letargie frecvente, existenta scaunului cu sange, blanita zbarlita si uscata, observarea viermilor in apropierea anusului sau prezenta viermilor sau a oualelor de viermi in scaun. Toate aceste simptome trebuie sa te conduca la ideea de infestare cu limbricii a pisicii.

Preventia si tratamentul in cazul viermilor intestinali

Este ideal sa prevenim aparitia limbricilor la pisici. In acest sens trebuie sa pastram un mediu curat unde traieste pisica si sa ne asiguram ca aceasta este mereu ingrijita. De asemenea, mancarea trebuie sa fie in vase curate. Dar pentru pisicile care ies afara frecvent, astfel de masuri nu sunt suficiente. Este nevoie de realizarea deparazitarii periodice care sa previna atat parazitii interni, cat si parazitii externi.

Frecventa deparazitarii trebuie realizata in urma analizei la scaun de catre medicul specialist. Orice deparazitare interna trebuie facuta doar in urma recomandarii unui veterinar. Tratamentele pentru deparazitare sunt diferite. Exista produse sub forma de tablete pentru pisici, sub forma de comprimate sau sub forma de pipeta. In cazul infestarii cu limbrici, este recomandat sa apelezi la un medic veterinar si sa urmezi tratamentul recomandat de acesta.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *