Este bine sa dormi cu pisica in pat sau nu?

Atunci cand aduci acasa o pisicuta, aceasta devine dintr-o data cel mai important personaj al casei. Primeste toata atentia si primeste permisiunea de a petrece timp in fiecare loc la casei. De cele mai multe ori chiar si in patul din dormitor. Pentru cei mai multi dintre stapanii de pisici, dormitul alaturi de pisica lor inseamna cel mai frumos mod de a petrece noaptea.

In acelasi timp si pisica se bucura de atentia primita si de faptul ca poate dormi ghemuita in pat alaturi de stapanul ei. Insa apare intrebarea daca este bine sa dormi alaturi de pisica ta in patul din dormitor sau nu. Exista atat avantaje, cat si anumite riscuri care pot sa apara atunci cand dormi in pat cu pisica ta.

Avantajele somnului alaturi de pisica

Un prim avantaj consta in faptul ca vei putea sa intaresti relatia cu pisica ta. Prin faptul ca aproape in fiecare noapte pisica este alaturi de tine, oferi pisicii dovada ca iti este draga si pisica se va simti iubita, acest lucu intarind relatia voastra. Un al doilea avantaj se refera la faptul ca vei putea beneficia de masaje gratuite in fiecare noapte. Pisicutele obisnuiesc sa framante usor folosind labutele din fata, obicei cu care raman din perioada in care pisicutele sug laptele matern. Atunci cand pisica se simte confortabil, aceasta va framanta usor si anumite parti ale corpului stapanului.

Efectul calmant pe care il are prezenta unei pisici in patul din dormitor poate fi un alt avantaj care merita a fi amintit. Este cunoscut faptul ca pisicile aduc relaxare si calm in prezenta lor. In acest sens este foarte relaxant si are un efect calmant sa petreci orele de seara in compania pisicii chiar in patul din dormitor.

Daca nu iti place sa dormi singur(a), atunci cu siguranta ca somnul in compania pisicii este alegerea perfecta. Vei simti caldura pisicutei, dar si faptul ca pisica iubeste sa doarma alaturi de tine. Nu in ultimul rand merita amintit avantajul unei sanatati mai bune. Acest lucru se datoreaza frecventei la care torc pisicile, dar si capacitatii pisicii de a ne destresa prin dragalasenia lor si prin jocurile pe care aceasta le face.

Care pot fi dezavantajele de a dormi cu pisica?

Acum ca am vazut care sunt avantajele de a dormi cu pisica in patul din dormitor, sa amintim pe scurt si care sunt eventualele riscuri sau dezavantaje. Primul ar fi acela ca pisicutele sunt animale nocturne. De aceea se poate ca orele de somn sa fie fragmentate prin faptul ca pisicile se vor trezi de mai multe ori pe noapte.

Un al doilea aspect se refera la riscul de infectii. Datorita faptului ca pisica foloseste litiera si in timpul noptii, exista riscul ca anumite resturi din litiera sa ajunga in patul tau. Mai mult, daca pisica se plimba si pe afara, exista oricand riscul de a aduce in pat bacterii si paraziti de afara. Tocmai de aceea este foarte importanta deparazitarea interna si externa a pisicii tale, mai ales daca alegi sa dormi cu pisica in patul din dormitorul tau.

Nu in ultimul rand exista riscul ca atunci cand dormi cu pisica in pat sa inghiti parul de pisica ajuns in asternutul tau. Acesta nu se dizolva in stomac si presupune anumite riscuri pentru sanatatea oamenilor, mai ales in cazul copiilor.

Tine cont de aceste aspecte atunci cand vrei sa dormi cu pisica in patul din dormitorul tau. Daca vrei sa ii oferi pisicutei tale un loc al ei unde sa doarma, poti sa ai in vedere oferta de paturi pentru pisici din oferta magazinului nostru online.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *