De ce este taurina esentiala in dieta pisicilor?

Atunci cand vrei sa ai grija de pisica ta este foarte important sa acorzi atentie maxima la hrana pe care o oferi pisicii tale in fiecare zi. Daca vei arunca o privire asupra ingredientelor care se regasesc in hrana speciala pentru pisici, vei putea remarca faptul ca in majoritatea acestui tip de hrana pentru pisici se regaseste taurina.

Acest ingredient este esential in buna functionare a organismului micilor feline, dar si pentru mentinerea vitalitatii si a sanatatii. Prin urmare, taurina nu poate lipsi din dieta pisicii. Tocmai de aceea este recomandat ca atunci cand urmeaza sa cumparam hrana speciala pentru pisici sa avem grija sa alegem si acest ingredient minune in dieta pisicilor, si anume taurina.

Ce este taurina si cum contribuie la sanatatea pisicii?

Taurina reprezinta un aminoacid esential pe care il regasim de regula la nivelul tesuturilor animale. Spre deosebire de caini sau de oameni, pisicile nu au capacitatea de a sintetiza natural taurina. Prin urmare micile feline vor avea nevoie de a lua acest element din hrana pe care o consuma si din suplimentele alimentare speciale pentru pisici.

Aceasta este explicatia pentru care pisicile trebuie sa consume foarte multe proteine, ele nefiind capabile prin prisma organismului sa transforme grasimile si carbohidratii in surse de energie. Practic proteinele de calitate sunt acele surse din care pisicile isi „trag” taurina, dar si arginina, un alt aminoacid esential.

Din perspectiva modului in care taurina contribuie la sanatatea pisicii, trebuie subliniat faptul ca acest aminoacid are rol esential in foarte multe procese fiziologice si in metabolismul carbohidratilor si al grasimilor. In acelasi timp, taurina este foarte importanta pentru procesul de detoxifiere si de antioxidare la nivelul organismului pisicilor, dar si pentru reglarea volumului celular.

Taurina este esentiala pentru absorbtia mineralelor si a vitaminelor la nivelul organismului pisicii. Nu in ultimul rand vorbim despre contributia taurinei la activitatea cardiaca optima, la mentinerea acuitatii vizuale si la ingrijirea pielii si a blanitei la pisici.

Efectele negative ale carentei de taurina la pisici

Dupa cum se poate observa, taurina nu trebuie sa lipseasca din dieta pisicilor pentru ca acestea sa fie sanatoase din toate punctele de vedere. Deficienta sau lipsa de taurina va putea duce la dezechilibre in privinta organismului si a metabolismului la pisici, iar de aici pot rezulta diferite probleme de sanatate.

Dintre aceste probleme de sanatate putem aminti problemele cu vederea, putand duce pana la orbire, daca tinem cont de faptul ca taurina este regasita in cantitati mari in retina pisicilor, probleme cardiace datorita faptului ca muschiul inimii are o cantitate de 50% de taurina din cantitatea totala de aminoacizi sau probleme respiratorii daca tinem cont de faptul ca taurina este indispensabila pentru imunitatea pisicilor.

Alte efecte negative ale carentei de taurina la pisici se pot regasi si in privinta anumitor probleme gastrointestinale, dar si in tulburari de fertilitate. Pentru a evita toate aceste probleme datorate carentei de taurina, este indicat sa te asiguri de faptul ca dieta pisicii tale include taurina, iar consumul acestui aminoacid esential este unul regulat, mai ales ca taurina nu se stocheaza la nivelul organismului pisicilor in cantitati foarte mari. Mai mult, cu cat pisica este mai in varsta, cu atat consumul si aportul constant de taurina trebuie sa fie mai frecvent.

Surse de taurina pentru pisici

Datorita faptului ca taurina este un aminoacid avand origine animala, taurina poate fi gasita doar in carne si in peste sau in anumite suplimente alimentare. Din fericire acum este foarte simplu pentru iubitorii de pisici sa se asigure de faptul ca dieta micilor feline este una sanatoasa si ca taurina nu lipseste din dieta zilnica.

Pentru acest lucru poti avea in vedere hrana speciala pentru pisici din oferta magazinului nostru, dar si numeroasele suplimente alimentare pe care le poti include in dieta zilnica a pisicii tale. Acestea vor asigura aportul necesar de taurina pentru ca pisica ta sa fie sanatoasa si plina de energie.

Hrana speciala pentru pisici si suplimentele alimentare pentru aceste mici feline nu contin doar taurina, ci si multe alte elemente necesare pentru sanatatea si vitalitatea pisicilor. Printre aceste elemente foarte importante pentru sanatatea pisicilor amintim arginina, L-carnitina, acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, dar si numeroase minerale si vitamine.

Cauta in oferta de hrana si suplimente alimentare pentru pisici a magazinului nostru toate produsele care contin taurina si aceste elemente esentiale pentru o dieta sanatoasa a pisicii tale si cu siguranta te vei bucura de o pisica plina de vitalitate si fara probleme de sanatate.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email