De cate ori pe zi este recomandata hrana umeda pentru pisici?

Hrana umeda este preferata pisicilor atunci cand vine vorba despre alimentatie. Exista mai multe motive pentru care micile feline iubesc sa consume hrana umeda. Printre aceste motive putem aminti faptul ca mirosul pe care hrana umeda il are este mai puternic decat hrana uscata si astfel este mai imbietor pentru simtul olfactiv foarte dezvoltat al pisicilor.

In acelasi timp vorbim despre faptul ca hrana umeda este mai suculenta si chiar mai gustoasa comparativ cu hrana uscata. Pe de alta parte, atunci cand ai acasa o pisica este important sa stii de cate ori pe zi este indicat ca mica felina sa consume hrana umeda. Sau este indicat sa consume doar hrana umeda?

Alimentatia sanatoasa pentru pisici

Pentru a avea o pisica sanatoasa si plina de vitalitate, alimentatia este foarte importanta. Ideal este ca hrana umeda pentru pisici sa fie combinata cu hrana uscata. In acelasi timp hrana umeda are un aport important de apa.

Avand in vedere faptul ca pisicile nu beau foarte multa apa, dar in acelasi timp au nevoie de hidratare, hrana umeda contribuie la o hidratare corespunzatoare a micilor feline. Este adevarat ca pentru cei care au acasa pisici, costurile pentru hrana umeda sunt mai mari decat cele pentru hrana uscata. Insa atunci cand iti doresti sa oferi pisicii tale un stil de viata sanatos si echilibrat, cu siguranta ca merita sa cumperi cea mai buna hrana.

Nu orice hrana umeda pentru pisici inseamna si hrana de calitate. De aceea este important ca inainte sa cumperi astfel de hrana, sa verifici care sunt ingredientele regasite in respectivul sortiment. Pentru a vorbi de calitate este nevoie ca hrana umeda pentru pisici sa contina proteine, vitamine, acizi grasi, taurina, minerale si o cantitate suficient de mare de fibre. Toate acestea trebuie sa se regaseasca in proportii variabile.

Frecventa cu care pisicile trebuie sa consume hrana umeda

Fiecare dintre iubitorii de pisici pot alege cum sa isi hraneasca pisica. Pot opta fie pentru a combina hrana umeda cu cea uscata, ceea ce este o alegere echilibrata. In acelasi timp pot alege sa ofere pisicii doar hrana umeda. Insa in acest caz este important ca pisica sa nu fie lasata sa consume cat isi doreste si sa fie stabilite anumite portii. Hrana umeda consumata fara un dozaj echilibrat poate duce la obezitatea pisicii.

Pentru pisicile aflate la varsta inaintata si care au probleme cu dantura, hrana umeda este cu siguranta alegerea optima. Daca optezi sa oferi pisicii tale doar hrana umeda in fiecare zi, atunci poti cauta sortimentele care contin mai putine grasimi si au calorii mai putine. Conform specialistilor, pisicile ar trebui sa consume hrana umeda o data pe zi, recomandat fiind ca hrana umeda sa fie data seara. In acest mod nu va refuza hrana uscata sau alte gustari pe care ii le oferi pe parcursul zilei.

Pentru iubitorii de pisici, magazinul nostru online pune la dispozitie diferite sortimente de hrana umeda si hrana uscata pentru pisici. Arunca o privire in oferta noastra si alege hrana potrivita pentru pisica ta.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *