Cum trebuie ingrijita pisica dupa sterilizare?

Pisicile sunt adesea sterilizate de catre stapanii care au acasa o mica felina drept animal de companie. Acest lucru se face pentru a evita ca pisica sa faca an de an pui si pentru a evita comportamentul uneori dificil de gestionat in momentul in care pisica este in perioada de imperechere.

Pe de alta parte, este important de punctat faptul ca fiecare detinator de astfel de mici feline care opteaza pentru sterilizare trebuie sa fie constient de faptul ca dupa sterilizare pisica are nevoie de o ingrijire specifica. Sa vedem cum trebuie ingrijita pisica imediat dupa ce a fost sterilizata.

Sfaturi utile pentru ingrijirea pisicii dupa sterilizare

Imediat dupa ce pisica a trecut prin procedura de sterilizare se recomanda sa ii dai mai multa apa si mai putina hrana decat consuma in mod obisnuit. Acest lucru datorita faptului ca din pricina anesteziei, pisica va putea simti greata si va putea vomita in cazul in care consuma prea multa hrana.

De cele mai multe ori primele 48 de ore inseamna un apetit capricios din partea pisicii. In acelasi timp regimul alimentar trebuie sa fie diferit fata de pisicile care nu sunt sterilizate. Acest lucru in contextul in care pisica sterilizata va suferi schimbari hormonale semnificative.

Un al doilea sfat este acela de a opri pisica sa isi linga locul unde a fost interventia sau sa traga de firele cu care a fost cusut locul operatiei. Pentru acest lucru trebuie folosit un guler care este aranjat in jurul capului si care nu va permite pisicii sa ajunga la locul operatiei. Pisica va fi tentata sa isi linga zona operatiei datorita disconfortului pe care pisica il resimte in acea zona.

In randul modalitatilor de a ingriji pisica dupa sterilizare intra si verificarea inciziei si analiza cu atentie a zonei respective. Orice eventuala inflamatie care este observata acolo trebuie sa fie tratata cu comprese cu apa rece.

Un alt sfat este acela de a evita indepartarea firelor cu care este cusuta operatia. In general firele respective sunt absorbite de catre pielea pisicii odata cu trecerea timpului. Nu in ultimul rand este recomandat sa protejezi pisica de alte animale de companie pe care le poti avea acasa. Altfel exista riscul de a deschide zona interventiei. Efortul pe care pisica il depune in prima saptamana dupa interventie trebuie sa fie cat mai redus.

Cum hranesti pisica dupa sterilizare?

Daca prima saptamana este cea mai importanta dupa sterilizarea pisicii, trebuie spus ca un aspect important il reprezinta modul in care hranesti pisica dupa ce aceasta a fost sterilizata. Fara o hranire corespunzatoare, pisica se va putea ingrasa peste masura. Dupa ce isi va reveni complet in urma procedurii de sterilizare, vei observa ca pisica este mai putin energica, dar are un apetit mult mai crescut.

Alegerea hranei pentru pisicile sterilizate trebuie sa tina cont de nivelul ridicat al elementelor nutritive, de continutul redus de calorii si de continutul de minerale pentru sanatatea tractului urinar. Cea mai buna alegere o reprezinta hrana special conceputa pentru pisicile sterilizate. In oferta magazinului nostru vei putea gasi hrana uscata si hrana umeda pentru pisici, dar si pentru pisicile sterilizate.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *