Cum trebuie hranite corect pisicile la varsta adulta?

Pisicile care ajung la varsta de 12 luni sunt considerate a fi pisici adulte. Odata ce pisicile ajung la varsta adulta, alimentatia lor va suferi anumite schimbari pentru ca pisicile sa fie sanatoase si pline de vitalitate. Este foarte important ca pisicile adulte sa fie hranite in mod corespunzator si tocmai de aceea in ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva informatii utile cu privire la cum poti asigura hranirea corecta a pisicilor adulte.

Ce trebuie sa contina hrana pisicilor adulte?

Hrana pentru pisici trebuie sa fie preponderent din surse animale. Din hrana pentru pisici nu trebuie sa lipseasca proteinele si carbohidratii, iar grasimile trebuie sa fie la un nivel moderat. Aceste elemente trebuie sa fie regasite in alimentatia pisicilor indiferent daca vorbim despre hrana uscata sau hrana umeda.

Fara nutrientii, vitaminele sau mineralele necesare, pisicile vor fi lipsite de energie si nu se vor dezvolta corespunzator. Pentru hrana uscata este nevoie ca acest tip de hrana sa aiba cel putin 24% proteine si 16% grasimi, pe cand in cazul hranei umede este nevoie de cel putin 6% proteine si 4% grasimi. Valorile acestor elemente sunt mentionate pe ambalajul fiecarui tip de hrana speciala pentru pisici.

Cantitatea de hrana optima pentru pisicile adulte

Este foarte important ca portiile de hrana pentru pisici sa fie adecvate. In functie de rasa, varsta, sexul pisicii si nivelul de activitate, rationalizarea hranei pentru pisici trebuie facuta in mod corespunzator.

Hranirea pisicilor trebuie facuta de cel mult 2 ori pe zi. Daca pisicile sunt deja la o greutate mai mare decat cea optima, atunci este indicat sa nu aiba la indemana mancare pe intreaga durata a zilei. Pentru pisicile care au o greutate sub cea optima, hrana trebuie sa fie la dispozitie in orice moment astfel incat pisica sa poata sa se hraneasca ori de cate ori simte nevoia.

Informatiile cu privire la cantitatea de hrana pentru pisici sunt regasite inclusiv pe ambalajele produselor destinate pentru hrana pisicilor. Schimbarea alimentatiei la pisici trebuie facuta treptat, prin amestecarea noului tip de hrana cu varianta pe care pisica o consuma deja.

Apa nu trebuie sa lipseasca

Chiar daca pisicile nu sunt mari iubitoare de apa, trebuie spus ca apa este esentiala pentru ca pisica sa fie sanatoasa. Tocmai de aceea trebuie ca pe langa cantitatea de hrana optima sa asiguri pisicii tale apa. De asemenea este indicat sa existe mai multe recipiente prin casa cu apa pentru pisica. Astfel pisica se va hidrata corespunzator si isi va aminti ca are nevoie de apa. Datorita faptului ca pisicile nu consuma frecvent apa, este recomandat ca din alimentatia pisicii sa nu lipseasca hrana umeda pentru pisica.

De evitat in alimentatia pisicii

Printre alimentele care nu trebuie sa se regaseasca in alimentatia zilnica a unei pisici regasim laptele, suplimentele de minerale si vitamine (avand in vedere ca hrana pentru pisica contine astfel de elemente), mancarea pentru caini, dulciurile sau alimentele pe care le consuma oamenii zi de zi.

Tine cont de aceste sfaturi pentru a oferi o alimentatie corespunzatoare pisicii tale. In oferta magazinului nostru poti gasi diferite tipuri de hrana pentru pisica.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email