Cum trebuie facuta corect toaletarea pisicii?

Pisicile se numara printre animalele care sunt foarte curate si care acorda o mare atentie atunci cand vine vorba despre curatare. Insa dincolo de ingrijirea pe care pisica o are fata de propria blanita, atunci cand ai acasa o pisica, trebuie sa acorzi timp pentru toaletarea pisicii. Aceasta trebuie sa devina o activitate de rutina pentru fiecare dintre stapanii de mici feline.

Toaletarea efectuata constant contribuie la sanatatea si la frumusetea pisicii, dar si la confortul de care aceasta se va bucura. Este important de punctat faptul ca toaletarea pisicii trebuie facuta intr-un anumit mod pentru a fi eficienta si pentru a aduce rezultatele dorite.

Care sunt procedurile in toaletarea pisicii?

In momentul in care vorbim despre toaletarea pisicii, trebuie sa avem grija sa acordam atentie pentru ingrijirea pielii si a parului, taierea unghiilor, curatarea urechilor si, nu in ultimul rand, pentru igiena orala. Fiecare dintre aceste etape inseamna o pisica mai curata, mai ingrijita si mult mai sanatoasa.

Prin periajul parului este indepartata atat murdaria, cat si parul care cade odata cu procesul de naparlire. De asemenea, periajul regulat contribuie la prevenirea formarii de ghemotoace de blana care se vor putea acumula la nivelul stomacului. Mai mult, periajul are rolul de a verifica periodic daca pisica este expusa parazitilor externi precum capusele sau puricii.

Frecventa periajului depinde de parul pisicilor. Astfel, pentru pisicile care au parul lung este recomandat ca periajul sa fie efectuat zilnic sau cel putin la un interval de doua zile. Pentru pisicile cu parul scurt este suficient ca periajul sa fie realizat o data pe saptamana cu ajutorul unei perii speciale. Periajul nu trebuie sa dureze mai mult de 4-5 minute.

Baia la pisici nu trebuie facuta foarte des. Pentru pisicile care nu ies afara este suficient o data pe an, iar pentru cele care ies afara se poate face o data la cateva luni. Este recomandat sa folosesti sampoane speciale pentru pisici, acestea fiind adaptate pentru pH-ul pisicilor.

In privinta igienei orale, vorbim despre o etapa esentiala pentru sanatatea pisicilor. Pentru a evita gingivita, cariile dentare sau alte afectiuni la nivelul danturii, periajul dentar la pisici este recomandat cat mai des posibil. Exista pasta de dinti pentru animalele de companie, dar si periute adaptate pentru dantura acestor mici feline.

Unghiile este recomandat a fi taiate periodic pentru a evita daunele in casa. Nu este recomandata unghiera pentru aceasta procedura, ci se recomanda folosirea clestelui special pentru unghiile felinelor si se recomanda taierea doar a varfurilor. Nu in ultimul rand acorda atentie pentru curatarea urechilor. Pisicile nu se pot curata singure in urechi si din acest motiv este indicat sa folosesti solutii speciale pentru a elimina murdaria si ceara in exces de la nivelul urechilor.

Produse pentru toaletarea si ingrijirea pisicilor

Indiferent daca vorbim despre ingrijirea parului la pisici sau despre ingrijirea orala, in oferta magazinului nostru vei putea gasi produse diverse si numeroase pentru toaletarea pisicilor. In acest sens vei putea gasi perii pentru blanita pisicilor, produse pentru ingrijirea danturii, dar si produse pentru curatarea urechilor sau pentru taierea unghilor.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *