Cum te poti asigura de faptul ca pisica ta se hidrateaza corespunzator?

Pisicile nu iubesc neaparat apa si de multe ori evita pe cat posibil sa isi ude labutele sau blanita. Insa atunci cand vine vorba despre sanatatea pisicii, hidratarea este foarte importanta. Tocmai din acest motiv orice stapan care are acasa o pisica drept animal de companie trebuie sa se asigure de faptul ca pisica se hidrateaza corespunzator. In caz contrar pot aparea diferite probleme de sanatate.

Cauzele care pot duce la deshidratarea pisicilor

In cazul pisicilor deshidratarea este o problema foarte serioasa. Exista mai multe cauze care pot produce deshidratarea in cazul unei pisici. Printre aceste cauze regasim lipsa interesului pisicii pentru consumul de apa, diferite boli sau afectiuni la nivelul rinichilor, diareea, hipertermia, voma repetata sau chiar diabetul.

Din fericire orice stapan de pisica poate sa isi incurajeze mica felina sa consume suficient de multa apa astfel incat aceasta sa fie sanatoasa si sa aiba o stare de bine. Cantitatea de apa necesara pentru fiecare pisica variaza in functie de greutatea sa. Astfel, este nevoie de aproximativ 30 de ml de apa pentru fiecare kilogram din greutatea corporala a pisicii.

Insa dincolo de aceasta estimare generala, cantitatea de apa necesara pisicii este influentata si de cat de activa este pisica, de mediul in care aceasta traieste si de tipul de hrana pe care il consuma frecvent. Pisicile care consuma preponderent sau foarte des hrana umeda vor avea nevoie de mai putina apa. Acest lucru datorita faptului ca hrana umeda este deja bogata in continutul de apa.

Moduri prin care sa incurajezi pisica sa consume apa

Pentru a avea grija ca pisica ta sa consume suficient de multa apa astfel incat sa nu existe probleme cu deshidratarea, poti sa ai in vedere anumite moduri prin care sa incurajezi o hidratare optima a pisicii tale. Una dintre modalitati este aceea de a oferi apa curata si proaspata in fiecare zi. Din acest motiv este indicat sa schimbi apa din vasul de unde pisica bea apa cel putin o data pe zi.

Un alt mod prin care pisica va avea un aport suficient de apa este prin consumul regulat si frecvent de hrana umeda. Chiar daca este mai scumpa, hrana umeda contine toti nutrientii si toate vitaminele pentru o pisica sanatoasa, dar in acelasi timp contine si mai multa apa. Cu alte cuvinte, vei avea mai mult succes in a oferi o dieta echilibrata si o hidratare corespunzatoare pisicii prin folosirea hranei umede.

Tot in ceea ce priveste incurajarea pisicii tale sa consume apa poti alege sa schimbi frecvent locul unde vasul cu apa pentru pisica este pozitionat in casa sau poti pune apa in diferite vase. Datorita curiozitatii, pisica va cauta sa vada ce este in fiecare vas si astfel va bea apa de mai multe ori.

Tine cont de aceste cateva sugestii si cu siguranta ca vei avea mai multe sanse de a preveni deshidratarea la pisica ta. In oferta magazinului nostru online vei gasi atat hrana umeda, cat si accesorii pentru pisici.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *