Cum rasfatam micile feline in anotimpul rece?

Pisicile sunt animale foarte sensibile atunci cand vine vorba despre confortul lor. Fiecare iubitor de pisici stie ca pentru micile feline contactul cu apa sau cu frigul nu este cea mai placuta experienta. Tocmai din acest motiv fiecare dintre cei care au acasa o pisica trebuie sa stie care sunt modalitatile prin care poate avea grija de mica felina, mai ales in anotimpul rece. In continuare vei putea gasi cateva sfaturi care sa te ajute sa ai grija de pisica ta in lunile de iarna.

Semne ca pisica sufera de frig

Daca nu stii exact cand poti sa iti dai seama daca pisica ta are probleme cu frigul, este important sa observi cu atentie anumite indicii pe care pisica le poate transmite. Un prim indiciu care poate sa arate faptul ca pisica sufera de frig este faptul ca aceasta se aseaza jos si se ghemuieste cat mai strans. Tot in acest sens poti remarca faptul ca pisica isi trage complet labutele sub corp si practic labutele nu mai sunt la vedere.

Tot in randul semnelor care indica faptul ca pisica poate avea probleme cu temperatura spatiului in care se afla este si faptul ca isi zbarleste blanita. Daca nu exista vreun alt pisic prin preajma sau ceva care sa ii dea senzatia de teama pisicii si aceasta are blanita zbarlita, foarte probabil ca pisica ta sufera frig. Nu in ultimul rand un indiciu care arata faptul ca pisica poate suferi de frig este dat de ochii care devin foarte mici.

Acestea sunt principalele semne care arata faptul ca pisica ta poate suferi de frig. Indiferent daca observi un indiciu dintre cele mentionate mai sus sau daca observi mai multe astfel de semne, poti sa te gandesti serios la faptul ca pisica ta nu este confortabila cu temperatura si este necesar sa iei anumite masuri.

Este adevarat ca in general pisicile care traiesc foarte mult sau preponderent in casa intampina problema cu frigul. Acest lucru datorita faptului ca pisicile care traiesc mai mult afara sunt obisnuite din instinct sa se pregateasca pentru temperaturi scazute. Insa si in cazul acestora din urma poate sa apara disconfortul termic dat de temperaturile foarte scazute.

Cum poti oferi pisicilor confort pentru zilele friguroase?

Pentru pisicile care traiesc in aer liber, chiar daca acestea sunt obisnuite cu temperaturile scazute, un culcus caldut in lunile de iarna ar fi foarte apreciat. Acest culcus poate fi sub forma unei casute si poate fi “amenajat” cu diferite paturi termice.

In cazul micilor feline care se bucura de confortul unei case, acestea pot sa se bucure de mai mult confort in lunile de iarna atunci cand stapanii acorda atentie locului in care acestea petrec timp si unde dorm. Este cunoscut faptul ca pisicile dorm mult in lunile de iarna.

Din acest motiv este important ca stapanii de pisici sa le ofere confort pentru un somn relaxant. In acest sens poti avea in vedere un patut confortabil pentru pisici. De asemenea o patura termica asezata pe pervazurile care sunt preferate de catre pisici in lunile de iarna poate fi o idee foarte inspirata.

Frigul consuma energia pisicilor si din acest motiv este nevoie sa ai grija ca pisica sa nu sufere de frig. Hrana este de asemenea importanta pentru ca pisica sa nu intampine probleme cu frigul in lunile de iarna. Pisica trebuie sa fie hranita corespunzator, iar in acest sens hrana umeda pentru pisici poate fi o solutie ideala. In cele din urma joaca trebuie sa fie o activitate frecventa a pisicilor pe timpul iernii, pentru a nu aparea probleme cu greutatea, dar si pentru a isi pastra vitalitatea.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *