Cum ingrijesti pisica dupa sterilizare si ce trebuie sa manance pisica?

Foarte multi stapani de pisici aleg sa isi sterilizeze animalele de companie. Maturitatea la pisici este atinsa undeva intre 6 si 12 luni, perioada in care pisicile devin active din punct de vedere sexual. Pentru a evita ca pisicile sa fac pui, castrarea sau sterilizarea pisicilor este o practica frecventa in randul acelora care au acasa astfel de mici feline.

In acelasi timp, dupa sterilizare este nevoie de o atentie foarte mare in ceea ce inseamna ingrijirea pisicii si in privinta hranei pe care aceasta o consuma. In ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva sfaturi utile pentru ingrijirea pisicii dupa ce aceasta a trecut prin procedura de sterilizare sau castrare.

Ingrijirea pisicii in primele zile dupa sterilizare

Imediat dupa ce pisica a trecut prin procedura de sterilizare este foarte important ca aceasta sa consume multa apa si mai putina hrana decat consuma in mod obisnuit inainte de interventie. Datorita faptului ca in primele ore dupa sterilizare pisica poate resimti in continuare efectul anesteziei, exista posibilitatea ca aceasta sa resimita stare de greata si sa vomite daca va consuma prea multa mancare.

Un alt sfat pentru posesorii de mici feline care au fost sterilizate este acela de a nu lasa pisica sa traga de fire sau sa isi linga incizia. Pentru acest lucru poti apela la un guler atasat in jurul capului. Chiar daca este in natura pisicii sa isi linga locurile unde simte disconfort, acest lucru ar putea duce la desprinderea operatiei.Intotdeauna trebuie sa verifici constant locul interventiei pentru a evita o eventuala inflamatie.

In primele zile dupa interventie este recomandat ca pisica sa nu faca prea mult efort, sa nu alerge prea mult, sa nu sara sau sa nu se catere peste tot prin casa. Nu in ultimul rand este indicat ca pentru posesorii care au acasa si alte animale de companie, acestia sa tina departe de pisica sterilizata animalele respective pentru cel putin 7 zile.

Alimentatia pisicilor dupa sterilizare

Ca urmare a faptului ca pisica sterilizata va resimti anumite schimbari hormonale rezultate in urma interventiei, regimul alimentar al unei pisicute sterilizate trebuie sa fie diferit. Fara acest lucru, riscul ca pisicuta sa devina obeza este foarte mare. Chiar daca pisica isi va reveni complet la aproximativ o saptamana dupa interventie, vei putea remarca faptul ca apetitul pisicii este mai mare, in vreme ce energia este adeseori mai scazuta.

Pentru a evita riscul de obezitate si riscul de formare a pietrelor la vezica urinara la pisici, alimentatia trebuie sa contina cantitati mari de elemente nutritive doar pentru pisicile aflate in perioada de crestere, un continut cat mai mic de calorii pentru a se evita ingrasarea pisicii si o cantitate suficienta de minerale pentru a sustine sanatatea tractului urinar. Hrana speciala pentru pisici este cea mai buna in cazul pisicilor sterilizate.

Tine cont de aceste aspecte atunci cand ai acasa o pisica sterilizata si ofera hrana potrivita pentru un stil de viata sanatos. In oferta magazinului nostru vei putea gasi diferite tipuri de hrana speciala pentru pisici. Cu siguranta ca vei gasi in oferta magazinului nostru hrana optima pentru a mentine sanatatea pisicii tale, dar si o greutate optima a acesteia.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

2 comments on “Cum ingrijesti pisica dupa sterilizare si ce trebuie sa manance pisica?

 • Viky

  21 noiembrie 2022 - 08:30
  0

  Pot da pisicii sterilizate mâncarea ei preferată?
  Adică, vechia imunității?

 • Radu

  25 noiembrie 2022 - 13:41
  0

  Noi vă recomandăm să consultați medicul veterinar al pisicii pentru a lămuri această nedumerire deoarece noi nu cunoaștem istoricul medical al pisicii.
  Sper ca în rest articolul v-a fost de ajutor.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email

Notice: Undefined variable: add_facebook_pixel in /home/sarsaila/public_html/wp-content/plugins/woo-product-feed-pro/woocommerce-sea.php on line 241