Cum contribuie pisica la starea noastra de bine

Atunci cand auzim un iubitor de animale si de pisici in special despre faptul ca viata lui nu ar fi la fel de frumoasa daca nu ar avea acasa o mica felina, de multe ori nu putem intelege o astfel de gandire. Insa trebuie spus ca exista inclusiv studii facute de catre specialisti cu privire la beneficiile pe care le poate aduce o pisica in viata oamenilor.

Daca te intrebi care sunt aceste beneficii si cele mai importante avantaje pentru care poti sa te gandesti sa iei acasa o pisica, in ceea ce urmeaza vei gasi principalele astfel de beneficii.

Reducerea stresului

Primul beneficiu este dat de faptul ca pisica te poate ajuta sa elimini sau sa diminuezi semnificativ stresul. Indiferent daca este vorba despre un stres cotidian sau daca vorbim despre perioade de stres extrem, trebuie spus ca prezenta unei pisici te poate ajuta sa scapi de stres. Fie ca alegi sa mangai pisica, fie ca alegi sa te joci cu mica felina, timpul petrecut facand aceste activitati te vor ajuta sa reduci stresul.

Calmarea sistemului nervos

Un al doilea beneficiu pentru care merita sa ai in vedere sa ai acasa o pisica este dat de efectele calmante asupra sistemului nervos. Datorita torsului pe care il are pisica, oamenii ajung sa resimta o stare de bine la nivelul creierului si la scaderea tensiunii arteriale. In acest mod intreg sistemul nervos isi regaseste starea de echilibru si starea de bine, fapt pentru care este benefic sa petreci timp in compania pisicii mai ales atunci cand toarce.

Reducerea riscului in cazul afectiunilor cardiovasculare

Prezenta pisicilor in viata oamenilor este dovedit a aduce imbunatatiri in ceea ce priveste diminuarea riscului de dezvoltare a anumitor afectiuni cardiovasculare. Exista studii stiintifice care indica faptul ca prin petrecerea timpului in compania pisicii, oamenii pot preveni dezvoltarea bolilor de inima si a altor afectiuni cardiovasculare, inclusiv un risc redus pentru producerea unui accident vascular cerebral.

Imbunatatirea sistemului imunitar

Exista numeroase pareri care spun ca parul de pisica poate fi un factor care sa produca alergii. Insa exista studii care arata ca prin expunerea din primii ani de viata a unui copil la parul de pisica, acesta va dezvolta un sistem imunitar extrem de puternic si de rezistent. In acest mod copilul va fi mult mai rezistent si la alti factori alergeni de-a lungul vietii.

Combaterea singuratatii

Prezenta unei pisici poate fi solutia ideala pentru a combate sentimentul de singuratate. Indiferent dca vorbim despre persoane in varsta sau despre persoane tinere, sentimentul de singuratate afecteaza un numar important de oameni. In schimb, daca ai acasa o pisica, aproape ca va fi imposibil sa nu regasesti starea de bine si sa eviti sentimentul de singuratate atunci cand pisica se va ghemui la tine in brate, la picioarele tale sau te va face sa razi de miciile prostioare pe care le face.

Acestea sunt cele mai importante moduri prin care pisica poate contribui la starea noastra de bine. Daca pana acum nu ai acasa o pisica, poate ca e momentul sa te gandesti serios la aceasta idee.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email