Contributia pisicilor la starea de bine si asupra sanatatii

Poate ai auzit sau ai citit despre faptul ca este foarte benefic sa ai acasa o pisica. Si totusi nu prea iti vine sa crezi ca o pisica drept animal de companie te poate ajuta din perspectiva starii de bine si a rezolvarii unor probleme de sanatate. Daca te intrebi cum te poate ajuta o pisica in acest sens, in ceea ce urmeaza vei descoperi care sunt principalele contributii pe care pisica le are asupra sanatatii tale.

Avantajele aduse de pisici in privinta sanatatii noastre

Reducerea stresului si a anxietatii este un prim avantaj de care te poti bucura atunci cand ai acasa o pisica drept animal de companie. Mangaierea pisicii sau jocul cu mica felina te poate relaxa imediat si iti poate schimba starea intr-una foarte buna. In acelasi timp torsul pisicii are efecte benefice la nivelul creierului si contribuie la regasirea starii de bine. Acest lucru ca urmare a faptului ca torsul pisicii calmeaza sistemul nervos si contribuie la scaderea tensiunii arteriale.

Un al doilea beneficiu este dat de imbunatatirea sanatatii sistemului cardiovascular. Conform numeroaselor studii efectuate, persoanele care au acasa o pisica au un risc mult diminuat pentru a dezvolta boli de inima sau alte afectiuni cardiovasculare, dar si un risc mult mai mic pentru un accident vascular cerebral.

Dezvoltarea sistemului imunitar si prevenirea alergiilor reprezinta un alt beneficiu important pentru care sa ai acasa o pisica drept animal de companie. Se spune ca parul de pisica constituie un alergen des intalnit. Totusi, conform studiilor, daca un copil este expus inca din primii ani de viata la prezenta pisicilor, exista sanse foarte mari ca acesta sa dezvolte un sistem imunitar foarte puternic. Prin urmare va rezista atat la alergia la parul de pisica, cat si la alti potentiali alergeni de-a lungul vietii.

In cele din urma putem aminti si avantajul de a diminua sentimentele de singuratate. Datorita iubirii si afectiunii pe care o acorda, pisicile pot readuce starea de bine acelor persoane care se simt singure si care si-ar dori sa aiba compania unor prieteni.

Idei pentru a te simti bine alaturi de pisica ta

In masura in care te-ai decis sa te bucuri de prezenta unei pisici la tine acasa sau daca deja ai acasa o mica felina, cateva idei pentru a te simti bine impreuna cu animalul tau de companie sunt foarte utile.

Un ghem de ata este oricand o idee binevenita, dar in zilele noastre poti opta pentru jucarii special concepute pentru ca orice pisica sa se poata bucura de momentele in care vrea sa alerge sau sa imite comportamentul de vanator.

O alta idee poate fi jocul cu suflatul in baloane de sapun pentru ca pisica ta sa fie atat de captivata incat sa te bucuri de fiecare moment in care pisica sare dupa baloanele din sapun. Insa mare atentie sa nu fie un sapun toxic pentru pisica.

Daca vrei sa te bucuri de jocurile cu pisica ta, poti sa arunci o privire in oferta magazinului nostru online pentru a alege acele jucarii care sa iti permita sa distrezi pisica, iar tu sa te relaxezi in fiecare zi alaturi de mica ta felina.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *