Cateva sfaturi pentru cei care au acasa o pisica noua si vor sa o ajute sa se acomodeze

Pentru iubitorii de animale si mai ales pentru cei care iubesc pisicile, uneori este foarte greu sa reziste dorintei si tentatiei de a aduce acasa o pisica. Indiferent daca este o pisica gasita pe strada ori daca este o pisica pe care cineva o are de oferit, iubitorii de pisici ar fi gata sa puna la dispozitie cat mai mult spatiu din locuinta lor.

Pe de alta parte, atunci cand o pisica ajunge intr-un mediu nou, aceasta va avea nevoie de timp pentru a se acomoda cu noul spatiu si cu noua ei lume. Daca vrei sa aduci acasa o pisica sau daca deja ai adus o pisica si pare ca inca nu s-a acomodat, in ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva sfaturi utile pentru a ajuta pisica sa se acomodeze cu noul ei mediu.

Pregateste-i locul de dormit/culcusul

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa ii oferi pisicii un loc al ei, un loc unde sa doarma. Pisicile dorm foarte mult, chiar si pe timpul zilei sau mai ales pe timpul zilei. Din acest motiv este important sa te asiguri de faptul ca pisica va avea un loc al ei inca din prima zi cand ajunge la tine acasa. Poti face acest lucru fie pregatind un loc cat mai calduros si cat mai pufos folosind materiale moi si catifelate sau poti alege sa cumperi un pat pentru pisici.

Pune la dispozitie o litiera

Chiar daca este ideal ca pisica sa invete sa isi faca nevoile afara, atunci cand aduci acasa o pisica este recomandat ca pisica sa poata folosi litiera. Mai ales daca este o pisicuta de cateva luni. Litiera trebuie aleasa in functie de varsta si greutatea pisicii, fiind important ca pisica sa poata urca in litiera.

Nisipul trebuie sa fie suficient de mult pentru ca pisica sa poata astupa locul unde isi face nevoile. Litiera trebuie sa nu fie in spatiul unde pisica isi are culcusul, fiind ideal ca litiera sa fie pozitionata de exemplu in baie sau in balcon.

Pregateste-i castroanele pentru mancare si pentru apa

Odata ce ai pregatit locul pentru somn si relaxare, dar si locul pentru nevoile fiziologice, este important sa ii oferi noului locatar al casei si propriile castroane pentru mancare si apa. Daca ai adus pisica dintr-un loc unde consuma un anume tip de hrana, este recomandat sa continui cu acelasi tip de hrana pentru cel putin inca o perioada. Astfel pisica nu va simti ca are de facut fata prea multor schimbari.

Ofera-i pisicii tale jucarii

Datorita faptului ca pisicile sunt niste mici feline care au nevoie de activitate fizica, este foarte important ca pisica ajunsa intr-o casa noua sa aiba jucarii si un loc special unde se poate manifesta conform instinctelor. Indiferent daca alegi jucarii dupa care pisica sa alerge sau pe care sa le „vaneze” ori daca alegi jucarii unde pisica sa zgarie si sa isi pregateasca gherutele, este indicat ca pisica sa aiba jucarii speciale pentru pisici.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email