Care sunt beneficiile de a avea o pisica acasa

Milioane de oameni din lumea intreaga au acasa o pisica saau chiar mai multe pisici. Foarte multa lume apreciaza prezenta pisicilor acasa si considera ca exista foarte multe beneficii pe care o astfel de companie le aduce in viata lor. Sa descoperim care sunt beneficiile de a avea acasa o pisica drept animal de companie.

Beneficiile de a avea acasa o pisica

Reducerea stresului si imbunatatirea starii psihice reprezinta o parte dintre beneficiile pe care le ofera prezenta pisicilor. Imbunatatirea starii de sanatate este completata de calmarea sistemului nervos si poate oferi o oportunitate pentru distractie si joaca in fiecare zi. In momentul in care o pisica a capatat incredere in stapanul sau ori in oamenii cu care interactioneaza frecvent, aceasta va deveni extrem de afectuoasa la adresa persoanelor respective.

Comportamentul care indica aceasta afectiune la adresa persoanelor cu care interactioneaza se manifesta prin faptul ca se ghemuiesc in poala stapanului ori de cate ori are ocazia sau incepe sa toarca atunci cand este in prezenta oamenilor care le-au castigat increderea. Conform unor studii facute de diferiti medici, torsul pisicii este foarte benefic pentru a combate stresul, pentru reglarea tensiunii arteriale, pentru sustinerea functiilor imunitare sau pentru sustinerea starii psihice benefice.

Aceste comportamente contribuie la eliberarea automata a diferitelor substante chimice benefice pentru creierul oamenilor. Aceste substante chimice favorizeaza relaxarea rapida atat mentala, cat si fizica.

Argumente care recomanda o pisica drept animale de companie

Daca te intrebi care sunt motivele pentru care foarte multa lume alege drept animale de companie pisicile, trebuie spus ca exista mai multe argumente in favoarea unei astfel de alegeri. Un prim argument este versatilitatea si adaptabilitatea pisicilor.

Indiferent daca locuiesti la casa sau intr-un apartament la bloc, pisicile se pot adapta foarte bine. Nu este necesar neaparat un spatiu mare pentru a avea o pisica drept animal de companie.

Intretinerea pisicilor poate fi relativ ieftina, daca nu alegi neaparat sa ii oferi acesteia cele mai scumpe accesorii sau cele mai selecte tipuri de hrana. Este important sa ii oferi pisicii confort si hrana de calitate, dar costurile cu intretinerea pisicilor este mai mic comparativ cu alte animale de companie.

Un alt argument il reprezinta independenta pisicilor. Chiar daca pisica este prezenta atunci cand vrei sa ii acorzi atentie, pisica se va descurca foarte bine si atunci cand este singura. Se pot juca singure daca au anumite jucarii special concepute pentru pisici, dar la fel de bine se pot juca si cu diferite obiecte lasate de stapan.

Faptul ca pisicile au vieti indelungate reprezinta un alt avantaj important datorita faptului ca orice stapan de animal de companie isi doreste sa aiba alaturi cat mai mult timp animalul de companie pe care il indrageste si de care s-a atasat de-a lungul anilor.

Nu in ultimul rand merita amintit si faptul ca micile feline te vor putea ajuta sa iti protejezi casa de daunatori. Aici vorbim atat despre rozatoare, cat si despre insecte. Multe pisici se bucura de fiecare data cand prin insecte sau rozatoare.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *