Alimente care sunt nesanatoase pentru pisici

Daca ai ales sa te bucuri de compania unei pisici sau a mai multor pisici in casa, atunci este foarte important sa ai in vedere sa oferi o alimentatie sanatoasa. Fara o alimentatie corespunzatoare, pisica poate sa aiba probleme de sanatate majore si poate sa fie lipsita de vitalitate. Tocmai de aceea fiecare persoana care are acasa mici feline drept animale de companie trebuie sa stie care sunt alimentele care nu sunt recomandate a fi consumate de catre pisici.

Alimente nerecomandate pisicilor

Produsele lactate sunt printre alimentele care nu ar trebui sa fie regasite in hrana pentru pisica ta. Chiar daca multa lume asociaza imaginea puilor de pisica ce consuma lapte, in realitate lactoza regasita in produsele lactate poate genera probleme digestive pentru pisici. Mai ales daca tinem cont de faptul ca multe produse lactate din comert au foarte multi aditivi sau conservanti.

Carnea cruda este un alt aliment care poate sa produca probleme. Desi avem impresia ca pisica ar putea consuma carne cruda pentru ca astfel de alimente sunt consumate in mediul natural al pisicilor, trebuie spus ca nu se recomanda consumul de carne cruda de catre pisicile animale de companie. Diverse bacterii precum Salmonella sau E-coli, dar si diversi paraziti se pot regasi in carnea cruda. Ulterior ingerata carne cruda, parazitii sau bacteriile se vor regasi in sistemul digestiv al pisicilor, punand sanatatea lor in pericol.

Tonul este o alta sursa de alimente care poate fi nesanatoasa pentru pisici. Desi pisicile iubesc sa consume peste, iar o cantitate mica de ton nu este o problema grava, trebuie spus ca nu este recomandat consumul regulat de ton. Acest lucru datorita faptului ca exista riscul de a otravi pisica cu mercur, avand in vedere faptul ca tonul poate inmagazina mercurul din apa in care traieste.

De evitat pentru alimentatia pisicilor care sunt animalele noastre de companie sunt inclusiv ouale crude. Acestea pot fi periculoase prin prisma Salmonellei, o bacterie care se poate regasi in ouale crude. In acelasi timp ouale crude pot fi un pericol pentru pisici datorita proteinei numita avidina. Proteina respectiva poate sa blocheze absorbtia de biotina, o vitamina B importanta pentru sanatatea pisicilor.

Nici mancarea pentru caini nu se recomanda a fi consumata de catre pisici. Indiferent de talia pisicii tale, orice pisica are nevoie de alte elemente nutritive si de alte vitamine pentru a fi sanatoasa. Prin urmare mancarea de caini nu este in nici un caz potrivita pentru a fi consumata de catre pisici.

Alege hrana speciala pentru pisici

Pentru a evita problemele digestive in cazul pisicilor, dar si pentru a oferi pisicii tale o alimentatie potrivita pentru a avea vitalitate, este recomandat ca meniul pisicii sa fie format din hrana speciala pentru pisici.

Indiferent daca alegi hrana umeda sau hrana uscata, atunci cand meniul pisicii tale consta in hrana speciala pentru pisica poti avea incredere ca pisica ta va fi sanatoasa si plina de vitalitate.In oferta magazinului nostru vei putea gasi diferite feluri de hrana pentru pisici. Alege sa oferi pisicii tale hrana de cea mai buna calitate.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email