5 sfaturi pentru situatiile in care lasi pisica singura acasa

Chiar daca iubim foarte mult pisicile si ne placem sa petrecem foarte mult timp alaturi de micile feline care ne fac viata mai frumoasa, nu intotdeauna putem sa le oferim prezenta noastra. Mai ales atunci cand trebuie sa mergem la munca sau atunci cand avem de rezolvat diferite sarcini in oras. In aceste situatii pisica va ramane singura acasa. Daca nu stai foarte linistit(a) atunci cand vine vorba sa lasi pisica singura acasa, in continuare vei gasi cateva sfaturi care sa te ajute in acest sens.

Asigura-i hrana si apa suficienta

Primul sfat este acela de a lasa pisicii suficienta hrana si apa, astfel incat pisica sa nu resimta vreun disconfort din acest punct de vedere. Hrana nu trebuie sa fie in exces, pentru ca anumite pisici pot consuma mai multa hrana decat au nevoie si se poate ajunge la obezitate. Daca hrana umeda este preferata de pisica ta, atunci poti sa ai certitudinea ca nu vei avea nevoie de prea multa apa pentru hidratarea pisicii tale.

Curata litiera

Un al doilea sfat este sa lasi intotdeauna litiera curata cand pleci, mai ales daca esti plecat(a) pentru mai multe zile. Pisicilor nu le place sa isi faca nevoile intr-o litiera murdara, iar pentru a nu avea surprize neplacute atunci cand vii acasa, este recomandat sa lasi litiera curata. Pisica va stii intotdeauna sa mearga la locul unde de obicei isi face nevoile, atata timp litiera este curata.

Ofera stimulare pisicii

Pisica este un animal foarte activ si tocmai de aceea este foarte important sa te asiguri ca in momentul in care lipsesti de acasa aceasta nu se va plictisi. Diferitele jucarii pentru pisici sunt o solutie foarte eficienta prin faptul ca aceasta va avea activitate. Astfel nu exista riscul ca pisica sa se “ocupe” cu distrugerea lucrurilor prin casa.

Combate eventuala anxietate

Anumite pisici pot avea anxietate atunci cand se simt singure, mai ales daca au fost obisnuite cu prezenta stapanului sau a oamenilor. Pentru a evita astfel de stari de anxietate, poti sa lasi un televizor pornit sau un radio care sa ii dea pisicii tale senzatia ca nu este singura.

Invata treptat pisica sa stea singura

In masura in care pisica ta nu a fost foarte mult timp singura pana la un anumit moment dat, poti sa ai in vedere sa iti obisnuiesti treptat pisica sa petreaca timp singura, daca programul tau se schimba si trebuie sa incepi sa lasi pisica singura acasa.

Poti sa apelezi la o camera de luat vederi sau daca spatiul iti permite, poti urmari comportamentul pisicii dintr-o alta incapere si treptat sa o lasi tot mai multe ore singura, pana ce aceasta se va obisnui sa manance, sa isi faca nevoile si sa se joace atunci cand nu este nimeni acasa.

Tine cont de aceste sfaturi si vei putea sa iti lasi linistit(a) pisica singura acasa, chiar si atunci cand pleci pentru mai multe ore sau chiar zile. In magazinul nostru online vei putea gasi diferite jucarii pentru pisici, dar si hrana speciala pentru micile feline.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Înapoi
WhatsApp
Telefon
Email